[ad_1]
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بیژن عالیپور با بیان این مطلب افزود: این ۶۶ مخزن فعال دارای ۲۳۰ میلیارد بشکه حجم نفت درجاست که ۶۷ درصد حجم نفت ایران را شامل میشود.
وی با بیان اینکه ۱۸ مخزن از ۶۶ مخزن نفتی موجود در مناطق نفتخیز جنوب در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، ادامه داد: بهترین روش ازدیاد برداشت کربناته در میدانهای مناطق نفتخیز جنوب تزریق گاز است که هم اکنون در ۵۰ درصد مخازن، این عملیات انجام می شود.
عالیپور با اشاره به اینکه تقسیمبندی مخازن برای انتخاب روشهای ازدیاد برداشت بر اساس نفت درجای آنها صورت میگیرد و روشهای ازدیاد برداشت متناسب با مشکلات میدانها و خصوصیات سنگ و سیال مخازن انتخاب میشوند، گفت: تزریق گاز به میدانهای مناطق نفتخیز از دو سال پیش از انقلاب آغاز شد و هم اکنون گاز به ۱۴ میدان تزریق می شود.
به گفته وی، عمده مخازن کنونی از جنس کربناته هستند که پیش و پس از انقلاب، شرکتهای داخلی و خارجی بهترین روش ازدیاد برداشت از این میدانها را تزریق گاز تشخیص دادند.
عالیپور گفت: تاکنون با تزریق گاز، حدود ۲۵ درصد ذخایر اولیه و هشت درصد نرخ ضریب بازیافت در مناطق نفتخیز جنوب افزایش پیدا کرده است.
افزایش ۲٫۵ میلیارد بشکهای حجم ذخایر نفت قابل استحصال مناطق نفتخیز جنوب
وی، ذخیره نفت درجای شرکت ملی مناطق مناطق نفتخیز جنوب را بالغ بر ۳۳۴ میلیارد بشکه عنوان کرد و افزود: ۸۶ میلیارد بشکه از نفت درجای این مناطق به نفت میدانهای بنگستان تعلق دارد که از ضریب بازیافت پایینی برخوردار هستند و ازدیاد برداشت از آنها نیازمند بهکارگیری روشهای دیگری است.
عالیپور گفت: ۵۰ میلیارد بشکه از نفت درجای مناطق نفت خیز جنوب هم در میدانهای اهواز، منصوری و شادگان تولید میشود که به دلیل وجود آبده طبیعی، به این میدانها آب تزریق میشود و با توجه به اینکه سنگ مخزن این میدانها ماسهای است، ضریب بازیافت آنها بیش از ۵۵ درصد است.
وی با اشاره به آخرین مطالعاتی که در اداره ارزیابی مخازن شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شده است، گفت: بر اساس این مطالعات، طی سه سال گذشته حجم ذخایر قابل استحصال مناطق با افزایش ۲.۵ میلیارد بشکهای از حدود ۹۳.۵ میلیارد بشکه به ۹۶ میلیارد بشکه رسیده و با بازنگری در PGSR (توان تولید مخازن)، توان تولید میدانها هم حدود ۵۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه مهمترین چالش موجود در افزایش ضریب بازیافت مخازن این شرکت، مخازن بنگستانی هستند که حدود یک چهارم ذخایر نفت درجا را به خود اختصاص دادهاند، ادامه داد: کارشناسان این شرکت در حال اجرای پروژههای تحقیقاتی برای بهدست آوردن فرمولی مناسب به منظور ازدیاد برداشت هستند و به این منظور، برنامه توسعه هر میدان بر حسب چالش آن تدوین شده است. برای مثال در میدان اهواز بدون استفاده از تلمبهها ضریب بازیافت ۶.۵ درصد است که با نصب آن به حدود ۱۰ درصد می رسد.
[ad_2]
Source link