[ad_1]
به گزارش شانا، داوود کشاورزیان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای امروز (شنبه، ۳۱ تیرماه) در مراسم امضای قرارداد نوسازی ۲ هزار و ۱۰۰ دستگاه کامیون و کشنده فرسوده، راهکار اصلی برای تسریع روند نوسازی ناوگان را ایجاد انگیزه کافی در صاحبان خودروهای سبک و سنگین برای نوسازی عنوان کرد و گفت: تا زمانی که قیمت سوخت اصلاح نشود، این انگیزه ایجاد نخواهد شد.
وی افزود: تا زمانی که گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان به فروش میرسد، هیچ تغییر رفتاری رخ نخواهد داد و ناوگان فرسودهای از رده خارج نمیشود.
کشاورزیان، غیرواقعی بودن قیمت سوخت را از چالشهای مهم بخش حمل و نقل کشور خواند و گفت: واقعی شدن قیمت سوخت، کاهش مصرف، کاهش آلایندگی، کاهش ترددهای یکسر خالی و دستاوردهای بسیار دیگری را به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر و با توجه به واقعی نبودن قیمت سوخت، راهکار موجود این است که صاحبان خودروهای فرسوده را با راهکارهای مختلف تشویق به نوسازی کنیم؛ اما راهکار اصلی واقعی کردن قیمت سوخت است.
کشاورزیان ادامه داد: بر اساس آمار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، حدود ۵۵ هزار دستگاه کامیون و کشنده با عمر بیش از ۳۵ سال، در جادههای کشور تردد دارند و با توجه به مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر نوسازی ۶۵ هزار دستگاه، امکان نوسازی تمام کامیونهای فرسوده وجود دارد.
وی با بیان اینکه وزارت نفت اجازه دارد برای نوسازی ۶۵ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده، ۲٫۷ میلیارد دلار هزینه کند، افزود: این کار از پارسال با امضای قرارداد همکاری میان شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، سازمان راهداری و شرکت ماموت کلید خورد و در قالب این قرارداد تاکنون بیش از ۴۰۰ دستگاه تحویل شده است.
کشاورزیان با اشاره به اینکه معاهدات بینالمللی، همه کشورها از جمله ایران را به کاهش انتشار گازهای گلخانهای مکلف کرده است، گفت: باید با اقدامات مختلف، محدوده فعالیت برای ناوگان فرسوده کشور محدود شود تا فرآیند نوسازی ناوگان شتاب گیرد.
[ad_2]
Source link