[ad_1]
به گزارش شانا، پیش از ظهرِ دیروز (۱۷ مردادماه)، خط لوله ۱۰ اینچ زیرزمینی انتقال مایعات گازی در منطقه کریت کمپ اهواز به دلیل فرسودگی، دچار نشت و حریق شد که خوشبختانه با واکنش سریع نیروهای عملیاتی، آتش مهار شده و عملیات ایمنسازی در دستور کار قرار گرفت.
این حادثه که ۹ مصدوم داشت، یکبار دیگر ضرورت بازسازی و نوسازی تاسیسات صنعت نفت به ویژه در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را یادآوری کرد.
اما نفتخیزیها در این هفته از راهاندازی یک خط لوله انتقال نفت هم خبر دادند؛ خط لولهای با قطر ۱۰ اینچ و به طول ۱۰ هزار متر که در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مسجدسلیمان اجرایی شد و قرار است نفت تولیدی از مجتمع صنعتی قلعهنار را به تلمبهخانه شهید زنگنه منتقل کند.
امروز (۱۸ مردادماه) هم از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خبر رسید که با تلاش کارکنان مدیریت تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاههای این شرکت، عملیات ماندهیابی در چاه شماره ۴۴۸ میدان نفتی مارون انجام و از هزینههای میلیاردی تعمیر چاه با دکل ممانعت شده است.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در این هفته، میزبان مدیران و کارشناسانی از راه آهن جنوب کشور هم بود. این جمع ۱۵ مردادماه با هدف الگو برداری از توانمندیها نفتخیز جنوب در حوزه مدیریت دانش، در جریان فعالیتهای مدیریت دانش در معاونت زمینشناسی این شرکت قرار گرفتند و به بحث و تبادل نظر با مدیران و کارشناسان این معاونت پرداختند.
تلاش و تدبیر، از پارس جنوبی تا خزر
شرکت ملی حفاری ایران این هفته با اعلام گزارش عملکرد خلاصهای از چهار دهه فعالیت خود خبر ساز شد و از حفر و تکمیل چهار هزار و ۳۰۰ حلقه چاه نفت و گاز با متراژی بیش از ۹ میلیون متر در این مدت خبر داد.
کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران با انجام عملیات تعمیرات اساسی در سکوی سروش، صرفهجویی قابل توجهی برای این شرکت به ارمغان آوردند و با نصب و راهاندازی توربین SGT500 زیمنس در سکوی سروش، از خروج بیش از ۲,۵ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کردند. این عملیات با صرف چهار هزار نفر-ساعت کار با تیمی مشتمل بر ۱۵ نفر اجرایی شد.
کمی آنطرفتر، در عسلویه و در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با مدیران و کارکنان این سازمان دیدار و از تلاشهای کارکنان صنعت نفت در این منطقه قدردانی کرد. این سازمان از ۲ برابر شدن میزان صادرات میعانات گازی و محصولات پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در چهار سال فعالیت دولت یازدهم خبر داده و اعلام کرده است، میزان صادرات این محصولات در این مدت از ۱۷ میلیون تن به ۳۴٫۲ میلیون تن رسیده است.
اما اخبار شرکت ملی نفت ایران در هفتهای که گذشت، محدود به مناطق نفتخیز جنوب کشور نبود. اخیرا از شرکت نفت خزر خبرهای خوبی مبنی بر ساماندهی فعالیتها با محوریت توسعه و تولید به گوش میرسد؛ خبرهایی که این هفته هم ادامه داشت و اعلام شد مذاکره با شرکتهای توانمند بینالمللی برای جلب مشارکت و جذب سرمایه در حوزههای مطالعات، اکتشاف، توسعه و تولید در خزر با هدف اجرایی شدن فرایندهای توسعه و تولید به عنوان مهمترین مسئولیت راهبردی این شرکت ادامه دارد.
وزیر نفت اخیرا در گفتگویی، از نبود تقاضا برای سرمایهگذاری در خزر خبر داده بود و به نظر میرسد تلاش برای جذب سرمایه، ازسرگیری فعالیتهای اکتشافی و آغاز فرآیند توسعه در این منطقه به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هم امروز (۱۸ مردادماه) از تدوین «نقشه زمینشناسی و گسلهای کف بستر در سراسر خلیج فارس» خبر داد؛ نقشهای که میتواند موارد استفاده متعددی به ویژه در حوزه زمینشناسی دریایی داشته باشد.
[ad_2]
Source link