خطرپذیری عراق با تحول در قیمت گذاری نفت


[ad_1]

به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می‌آید، تلاش خود را برای بازنگری در شیوه قیمت‌گذاری نفت برای مشتریان آسیایی، تشدید کرده است.

به گفته معامله‌گران، عراق برای استفاده از قیمت مرجع جدید برای فروش محموله‌های نفت خام خود به آسیا، برنامه‌های گوناگون را بررسی می‌کند. این کشور پیشنهاد داده است که به جای ساز و کار کنونی مورد استفاده ایران و عربستان، از شاخص نفت خام بورس دوبی برای قیمت گذاری نفت خود استفاده کند.

با توجه به استمرار مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی و باقی ماندن قیمت نفت در سطوح ۵۰ دلار برای هر بشکه، عراق تلاش می‌کند تا آخرین ذره از ارزش نفت خود را از مشتریان دریافت کند.

شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) نخستین محموله را با استفاده از یک ساز و کار جدید مزایده، در سال جاری میلادی فروخته است و اکنون تلاش می‌کند فروش نفت خود را با قیمت‌های اعلام شده در بورس کالای دوبی هماهنگ کند، زیرا این شرکت باور دارد که ساز و کار کنونی سبب تعیین قیمتی کمتر از قیمت واقعی برای نفت می‌شود.

نوین ناه، کارشناس مؤسسه اسپکت انرژی، گفت: گمان می کنم که سومو در تلاش برای دستیابی به ارزش واقعی نفت خود، چند گام از بقیه خاورمیانه جلوتر است، اما این پیشنهاد به برخی اصلاحات و استفاده از بازخورد خریداران نیاز دارد.

شرکت سومو در نامه ای خطاب به مشتریان آسیایی، اعلام کرده در حال بررسی شاخصی است که از میانگین قیمت شاخص نفت خام عمان در بورس کالای دوبی استفاده می‌کند.

در رویه کنونی مورد استفاده از سوی کشورهای خاورمیانه، از حد وسط دو شاخص نفت خام عمان و دوبی در همان ماه بارگیری استفاده می‌شود که مؤسسه پلاتس آن را منتشر می‌کند. به گفته معامله گران، سومو از مشتریان خواست تا پایان ماه اوت امسال، بازخورد خود را ارائه دهند.

ساز و کار پیشنهادی عراق، برای مشتریان نفت این کشور پیامدهای مالی احتمالی در بر خواهد داشت. مشتریان نفت عراق باید برای پیشگیری از خطر نوسان قیمت در ماه تعیین قیمت تا ماه بارگیری، از ساز و کارهای پوشش ریسک استفاده کنند که هزینه ای اضافی به شمار می‌آید.

از سوی دیگر، به گفته توشار تارون بانسال، مدیر مؤسسه آیوی گلوبال انرژی، اتخاذ رویه جدید از سوی عراق سبب خواهد شد ارزیابی رقابتی بودن قیمت شاخص نفت خام بصره این کشور در مقایسه با انواع رقیب نفت خام تولیدی در ایران و عربستان، دشوارتر شود.

در ماه اوت امسال، قیمت رسمی نفت خام اعلام شده از سوی عراق، در مقایسه با قیمت رسمی نفت خام نوع سنگین عربی اعلام شده از سوی شرکت آرامکو، پایین ترین تخفیف خود را تاکنون داشت.

بانسال گفت: اگرچه شیوه اعلام شده از سوی سومو به معنای جدا شدن مسیر آن از مسیر ایران و عربستان است، بی گمان این حرکتی در مسیر درست است؛ این اقدام، گامی به سوی شیوه ای پیچیده تر برای قیمت‌گذاری نفت است، اما هنوز تا رسیدن به یک بازار آزادتر، راهی دراز در پیش دارد.

[ad_2]

Source link


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

اگر با این شرایط موافقید، لطفا here کلیک کنید.