افزایش تولید از میدان‌های نفتی با معرفی بسته ۵ میلیارد دلاری جذب


[ad_1]

به گزارش شانا، بیژن زنگنه صبح امروز (سه شنبه، ۱۸ مهرماه) در سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو اظهار کرد: خیلی خوشحالم برای سومین بار در کنگره ای که از سوی باشگاه نفت و نیرو برگزار می شود، شرکت می‌کنم و از برگزار کنندگان و شرکت کنندگان این رویداد تشکر می‌کنم.

وی با بیان این که خوشبختانه باشگاه نفت و نیرو و این کنگره در حال پیدا کردن مسیر خود است، تصریح کرد: خوشحالم این باشگاه به عنوان یک نهاد اثرگذار و غیردولتی که از روز نخست بر غیردولتی بودن آن تاکید شده بود به حیات خود ادامه می‌دهد و به رشد و بالندگی می‌رسد.

زنگنه با یادآوری این که ایده تشکیل باشگاه نفت و نیرو در سال ۹۰ و ۹۱ و با هدف تشکیل یک اتاق فکر برای بخش انرژی و نفت کشور که هیچ بار مالی و وابستگی به دولت نداشته باشد، شکل گرفت، تصریح کرد: نشست‌‌های این باشگاه ماهانه برگزار می‌شود و مطالب مطرح شده در این نشست‌ها به صورت چاپی و همچنین روی تارنمای باشگاه نفت و نیرو برای همگان قابل دسترس است.

وزیر نفت با بیان این که این باشگاه کمتر از ۲۰۰ عضو دارد که سبب نگرانی برخی‌ها شده است، ادامه داد: به هرحال همه مسائل این باشگاه شفاف است و هیچ رانت اطلاعاتی در آن وجود ندارد.

وی افزود: ما به دنبال تولید فکر و اندیشه هستیم و امیدواریم جوانان بیشتری به عنوان اعضای پیوسته جذب این باشگاه شوند.

تکلیف همه میدان های مشترک ۴ سال آینده مشخص می شود

زنگنه به قراردادهای جدید نفتی اشاره کرد و گفت: پیشرفت مذاکرات برای توسعه میدان های نفتی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی خوب و قابل قبول است.

وی توسعه میدان های مشترک از جمله میدان‌های غرب کارون و افزایش بازیافت نفت از میدان‌های در حال بهره برداری را از اولویت توسعه صنعت عنوان کرد و گفت: سیاست دولت و وزارت نفت این است که تکلیف همه میدان های مشترک ظرف چهار سال آینده روشن شود و پیمانکار برای توسعه آن تعیین کند که حرکت بزرگی است.

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد، قراردادهای توسعه میدان‌های مشترک، با شرکت‌های معتبر خارجی که به‌طور حتم همکار داخلی دارند، امضا شود.

 شرکت‌های داخلی مجری بسته‌ ۵ میلیارد دلاری

زنگنه با بیان این که در حال آماده کردن بسته پنج میلیارد دلاری برای نگهداشت و افزایش تولید از میدان‌های در حال تولید ظرف ۲ سال هستیم٬ توضیح داد: بخش مهمی از این کار مربوط به ترمیم چاه‌ها و بخشی دیگر حفر چاه های جدید و رفع تنگناها در بخش رو سطحی و بهره برداری است که مربوط به میدان‌های متعددی در مناطق نفتخیز جنوب‌، مناطق مرکزی و فلات قاره است.

وی ادامه داد: این بسته‌های پنج میلیارد دلاری به بسته های کوچکتر تقسیم می شود که تلاش داریم ارزش پروژه های آن بیش از ۳۰۰ میلیون دلار نباشند.

زنگنه به تامین مالی این پروژه‌ها اشاره و اجرای آن را ۲ ساله عنوان کرد و گفت: بازپرداخت این پروژه‌ها از محل خود پروژه در کمتر از سه سال قابل تامین است.

وزیر نفت اظهار کرد: برای اجرای این پروژه‌ها فقط از شرکت‌های داخلی دعوت می‌کنیم که آنها می توانند شریک خارجی با هدف تامین فاینانس داشته باشند.

وی با بیان این که نشست‌های متعددی برای تامین مالی پروژه با بانک‌ها، مسئولان دولتی و مسئولان مالی شرکت ملی نفت داشتیم، تصریح کرد: فاینانس، یوزانس، اوراق مشارکت، فاینانس داخلی و وام گرفتن از صندوق توسعه ملی برخی از روش‌های تامین مالی است.

به گفته زنگنه، اجرای این پروژه‌ها می‌توانند افزون بر افزایش تولید نفت، اشتغال را در کشور گسترش دهد که کار بزرگی است.

وزیر نفت گفت: آماده شدن این بسته و اجرای این پروژه‌ها جدای پروژه‌هایی است که در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی اجرا می‌شود.

امضای قرارداد اف ال ان جی، بزودی

زنگنه با اشاره به موضوع جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل (No Flaring)، گفت: ظرف چهار سال آینده باید مسئله جلوگیری از سوختن گازهای مشعل را عملیاتی کنیم که ان‌شاءالله در اواخر این دولت موفق شویم گازهای همراه در حال سوختن قابل ذکری نداشته باشیم.

وی افزود: طرح‌های متعددی در این زمینه همانند ان جی ال ۳۱۰۰، ان جی ال ۳۲۰۰، ان جی ال خارک، بیدبلند ۲ در دست اجراست که البته کافی نیست و ما باید به روش‌های موفق از سوزندان گازهای همراه نفت جلوگیری کنیم.

وزیر نفت همچنین به موضوع گازرسانی پرداخت و با بیان این که گازرسانی به روستاها با قوت ادامه می‌یابد، افزود: اجرای طرح‌های ال ان جی جزو اولویت‌های صنعت نفت است و تلاش داریم پروژه ایران ال ان جی را به سامان برسانیم.

زنگنه با بیان این که قیمت گاز برای واحدهای کوچک ال ان جی تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تجدید نظر شده است، گفت: این موضوع سبب ایجاد انگیزه می‌شود.

وی از امضای قرارداد نخستین قرارداد اف ال ان جی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ظرفیت این اف ال ان جی حدود ۵۰۰ هزار تن در سال است که ما گاز آن را تامین می‌کنیم.

ضرورت توجه به بخش پایین دستی پتروشیمی

زنگنه با بیان این که در بخش پتروشیمی افزون بر کارهایی که باید در بخش پایه این صنعت انجام شود، باید بخش میان دستی، پایین دستی مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: باید با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت بتوانیم این صنایع را فعال کنیم.

وزیر نفت ادامه داد: قرار است امسال یک میلیون تن تامین خوراک صنایع پایین دستی افزایش یابد.

وی همچنین به موضوع ساخت پالایشگاه نفت اشاره کرد و گفت: برای مصارف داخلی نیاز به پالایشگاه نفت نداریم هدف از ساخت پالایشگاه باید صادرات فرآورده‌های نفتی باشد، البته پالایشگاه‌های موجود نیاز به بهسازی دارند تا کیفیت فرآورده‌ها با استانداردهای جدید هماهنگ شود.

تلاش برای سربلندی ایران

وزیر نفت با اشاره گذرا به تعدادی از فرصت‌های شغلی در صنعت نفت، گفت: فرصت‌های کار در ایران فراوان است و باید با نگاه سازندگی برای سربلندی و آینده کشور تلاش و از پرداختن به مسائلی که وقتمان را تلف می کند، صرفنظر کنیم.

زنگنه افزود: یکبار در مجلس گفتم و اینجا تکرار می‌کنم، می‌توانیم در افکار با هم مخالف باشیم، اشکالی ندارد اما با هم دشمن نباشیم زیرا ما در یک کشور هستیم و با یک هدف کار می‌کنیم و دشمنی معنا ندارد.

وی در پایان یادآور شد: برای این که هیچ شبهه‌ای نباشد، اعلام می‌کنم من هیچ مسئولیتی در باشگاه نفت و نیرو ندارم و تنها عضو آن هستم اما از این فکر نه تنها در باشگاه نفت و نیرو بلکه در هر بخش دیگری از کشور حمایت می‌کنم.

[ad_2]

Source link


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

اگر با این شرایط موافقید، لطفا here کلیک کنید.